menu

Menu restauracyjne

Menu restauracyjne
19
lut ’19
20
lut ’19

Rabat 20 pln na każdą rezerwację.

MENU Restauracji '107'

Od poniedziałku do piątku w godz. 12.00 - 16.00 zapraszamy na LUNCH DNIA w cenie 25zł!

STARTERY NA ZIMNO:

  • TATAR WOŁOWY 29 zł

cebula, lubczyk, ogórek kiszony, opieńka, majonez z anchois

  • ŚLEDŹ BAŁTYCKI 18 zł

por, creme fraiche, jabłko, bursztyn

  • CARPACIO Z WĘDZONEGO JELENIA 32 zł

lody z buraka, mus z wędzonej makreli, ser kozi z Wierzchoniowa, nasturcja

STARTERY NA GORĄCO:

  • MÓŻDŻEK CIELĘCY 26 zł

borowik, szczypior, masło truflowe, kiszony kalafior

  • KREWETKI TYGRYSIE 44 zł

masło, czosnek, chorizo, wino

SAŁATY:

  • KURCZAK KUKURYDZIANY 19 zł

mix sałat, boczek, pomidor, ogórek, awokado, dresing ziołowy

  • POLĘDWICA WOŁOWA 27 zł

sałata rzymska, dressing cezar, pomidor koktajlowy, parmezan

  • BUKIET SEZONOWYCH SAŁAT 16 zł

warzywa od lokalnego rolnika, domowy vinegret, ziarna i orzechy

ZUPY:

  • ŻUR BOROWIKOWY 14zł

purre ziemniaczane, jajko poche, wędzona słonina

  • ROSÓŁ 12zł

kura domowa, swojski makaron, młoda marchew, pietruszka

  • ZUPA RYBNA ZABIELANA 15 zł

pomidor concase, ikra wędzona z pstrąga, groszek

  • KREM Z KALAFIORA 15 zł

gęsie żołądki, kasza jęczmienna, śmietana wiejska

DANIA GŁÓWNE:

  • GOŁĄBEK CIELĘCY 44 zł

kaszotto z kaszy gryczanej, gruszka, sos musztardowy, ogórecznik

  • POLĘDWICA WOŁOWA Z PODLASIA 54 zł

ogon wołowy, frytka belgijska, szpinak z bryndzą , demi glace tymiankowy

  • GICZ JAGNIĘCA 59 zł

purre ziemniaczane ze smardzem, buraczki

  • SCHABOWY ZE ŚWINI RASY PUŁAWSKIEJ 27 zł

pieczony ziemniak, sadzone jajko, kapusta zasmażana

  • COMBER Z JELENIA 62 zł

czarna soczewica korzenna, wiśnia z porzeczką

  • PIEROGI LUBELSKIE 28 zł

kasza gryczana, twaróg z Michowa, gęsie wątróbki, palone masło, czarnuszka

  • TAGIATELLE 32 zł

sos rakowy, polędwica wołowa, verbena

  • JESIOTR Z PUSTELNI 52 zł

por, śmietana, rosti ziemniaczane, brokuł

DLA DZIECI:

  • KREM Z POMIDORÓW ZE ŚMIETANKĄ I KLUSECZKAMI 8 zł
  • RYŻ Z JABŁKAMI, CYNAMONEM I WANILIĄ 10 zł
  • NALEŚNIK BISZKOPTOWY 14 zł
  • FILET Z KURCZKA, KREMOWE ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z JABŁKIEM 20 zł

VEGE- VEGAN:

  • GRILLOWANY BAKŁAŻAN 28 zł

tofu, glony jadalne, ajwar, czarny sezam

  • KREM Z CIECIERZYCY 15 zł

granat, mini rukola, borówka

  • PLACUSZKI OWSIANE Z WIŚNIAMI 17 zł

DESERY:

  • SORBET Z ZIELONEJ HERBATY 18 zł

chałwa, biała czekolada, serwatka, cukier fiołkowy

  • SERNIK 16 zł

twaróg z Michowa, żel z marakui, waniliowa śmietanka, cynamon

  • SABLE 14 zł

krem karmelowy, mascarpone, ciasto francuskie, owoce sezonowe

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu z okazji Dnia Świętego MarcinaMENU

mobile nav bg
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij